Skip to content

Потпишување на договор за соработка помеѓу ЦРППР и Карана Корпорација

ДАТУМ

септември 6, 2013

Категории

На 06.09.2013 година во просториите на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во Битола се одржа свечено потпишување на “Договор за соработка” помеѓу институциите Карана Корпорација, имплементатори на УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси и Центарот за развој на Пелагониски плански регион.

Со потпишувањето на овој документ помеѓу директорите г-дин Карл Ларкинс и Г-ѓа Емилиа Ѓероска, се означува продолжување на соработката помеѓу двете институции за уште една година и продолжување на проектот: “Воведување и спроведување на ЕУ ЛЕАДЕР пристапот во Пелагонискиот регион (Пелагонија ЛЕАДЕР)”. Соработката беше започната во 2012 година со започнувањето на УСАИД Проектот за експанзија на мали бизниси, имплементиран од Карана Корпорација, кој ќе се спроведува во Пелагонискиот регион во времетраење од 4 години, во чии рамки се спроведува Пелагонија ЛЕАДЕР проектот од страна на Центарот за развој на Пелагониски плански регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy