Skip to content

Category: Вести

Работен состанок J-CROSS

Како дел од активностите на проектот „Заедничка прекугранична соработка за заштита на населението од природни непогоди и катастрофи предизвикани од човечки фактор – Ј-CROSS“ на 4 Април, 2019 година, беше
Прочитајте повеќе

Зголемување на можностите за развој на туризмот преку искористување на постоечките ресурси – I-TOUR

На 29 март 2019 год. Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион организираше промотивна конференција за проектот: Зголемување на можностите за развој на туризмот преку искористување на постоечките ресурси I-TOUR,
Прочитајте повеќе

РЕГИОНАЛНИ ФОРУМИ ВО ПЕЛАГОНИЈА

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион текот на месец февруари 2019 год одржа 3 регионални форуми. Целта на форумите беше идентификација на проектни идеи за Грантовата шема финансирана во
Прочитајте повеќе

Втор оглас за ангажирање на проектен координатор за J-CROSS

 
Прочитајте повеќе

Оглас за ангажирање на проектен координатор за проектот J-CROSS

На следниот лимнк можете да го погледнете огласот за проектен координатор за проектот J-CROSS https://e.issuu.com/anonymous-embed.html?u=pelagonija&d=scan0017  
Прочитајте повеќе

Заменик Амбасадорот на Јапонија во Република Македонија г-дин Хидеаки Мачида во посета на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион

На 17-ти декември 2018 година во просториите на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион беше организирана посета од страна на Заменик Амбасадорот на Јапонија во РМ г-дин Хидеаки Мачида.
Прочитајте повеќе

9-та Седница на СРППР

На 27.07.2018 година во Битола, Советот за развој на Пелагонискиот плански регион ја одржа својата 9-та Седница. На седницата покрај градоначалниците од Пелагонискиот регион присуствуваа и ѓ-га Луиза Винтон постојан
Прочитајте повеќе

5 Нови регионални проекти во Пелагонискиот регион

Во понеделникот на 09.07.2018 Центарот за развој на Пелагониски плански регион и Министерството за локална самоуправа на РМ, потпишаа договори за реализација на нови регионални проекти во Пелагонискиот регион. ЦРППР
Прочитајте повеќе

Втор оглас за ангажирање на проектен координатор

На следниот линк можете да го преземете огласот за ангажирање на проектен менаџер:
Прочитајте повеќе

Оглас за ангажирање на проектен менаџер

На следниот линк можете да го преземете огласот за ангажирање на проектен менаџер:
Прочитајте повеќе