Работен состанок J-CROSS април 10, 2019 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Зголемување на можностите за развој на туризмот преку искористување на постоечките ресурси - I-TOUR април 8, 2019 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ РЕГИОНАЛНИ ФОРУМИ ВО ПЕЛАГОНИЈА април 8, 2019 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Втор оглас за ангажирање на проектен координатор за J-CROSS јануари 29, 2019 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Оглас за ангажирање на проектен координатор за проектот J-CROSS јануари 4, 2019 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Заменик Амбасадорот на Јапонија во Република Македонија г-дин Хидеаки Мачида во посета на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион декември 18, 2018 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Работен состанок J-CROSS

Како дел од активностите на проектот „Заедничка прекугранична соработка за заштита на населението од природни непогоди и катастрофи предизвикани од човечки фактор – Ј-CROSS“ на 4 Април, 2019 година, беше
Прочитајте повеќе

Зголемување на можностите за развој на туризмот преку искористување на постоечките ресурси – I-TOUR

На 29 март 2019 год. Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион организираше промотивна конференција за проектот: Зголемување на можностите за развој на туризмот преку искористување на постоечките ресурси I-TOUR,
Прочитајте повеќе

РЕГИОНАЛНИ ФОРУМИ ВО ПЕЛАГОНИЈА

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион текот на месец февруари 2019 год одржа 3 регионални форуми. Целта на форумите беше идентификација на проектни идеи за Грантовата шема финансирана во
Прочитајте повеќе

Втор оглас за ангажирање на проектен координатор за J-CROSS

 
Прочитајте повеќе

Оглас за ангажирање на проектен координатор за проектот J-CROSS

На следниот линк можете да го погледнете огласот за проектен координатор за проектот J-CROSS
Прочитајте повеќе

Заменик Амбасадорот на Јапонија во Република Македонија г-дин Хидеаки Мачида во посета на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион

На 17-ти декември 2018 година во просториите на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион беше организирана посета од страна на Заменик Амбасадорот на Јапонија во РМ г-дин Хидеаки Мачида.
Прочитајте повеќе

Општини во регионот

o1
o2
o3
o4
o5
o6
o7
o8
o9

Овозможено од:

Проект за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој