Skip to content

Одржана дводневна обука на тема “Заштита на биодиверзитетот во прекуграничниот регион Пелагонија – Лерин”

ДАТУМ

јули 17, 2013

Категории

На 16 – 17.07.2013 во хотел Милениум Битола се одржа дводневна обука на тема “Заштита на биодиверзитетот во прекуграничниот регион Пелагонија – Лерин” во организација на Општина Битола како партнер во проектот “Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија/Лерин – Зоо Иноватива “ во кој водечки партнер е Центарот за развој на Пелагониски плански регион.

Обуката беше наменета за волонтерите од волонтерскиот систем во Зоолошката градина Битола и волонтерите од волонтерскиот систем што ќе биде воспоставен во Зоолошката градина во Лерин. Предавањата на обуката беа одржани од страна на експерт за заштита на животната средина и биодиверзитетот a учесниците на обуката преку интерактивни методи се стекнаа со знаење и практики за зачувување на биодиверзитетот во прекуграничниот регион Пелагонија /Лерин.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy