Skip to content

Студиско патување за размена на искуства во регионалниот развој во земја членка на Европската Унија и земја со кандидатски статус

ДАТУМ

мај 10, 2010

Категории

Од 9 – 15 мај во Словенија и Хрватска во организација на ГТЗ РЕД се реализира студиското патување за размена на искуства во регионалниот развој во земја членка на Европската Унија и земја со кандидатски статус.  На студиското патување беа посетени повеќе организации и институции кои на учесниците од планските региони и општините им ги пренесоа своите искуства …

Студиското патување се организира во рамките на активностите за јакнење на капацитетот на единицита на локалната самоуправа во делот на локален економски развој и Центрите за развој на планските региони во Република Македонија. Нешад Аземовски како претставник на Пелагонискиот плански регион оствари непосредна комуникација и соработка со претставниците на градот Риека и развојната агенција од овој град  „Порин“ како и со претставниците на Агенцијата за регионален развој на Нотрањско – крашката регија во Словенија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy