Skip to content

Регионални форуми

ДАТУМ

март 9, 2022

Категории

💡🗣👩‍💼Центарот за развој на Пелагонсикиот плански регион започнува со реализација на нова серија на регионални форуми по однос на две програми:
– Програма за проекти преку Грантова шема на МЛС/СДЦ (“Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ – фаза 2, кој што е финансиски поддржан од Министерството за локална самоуправа🇲🇰 и Швајцарската агенција за развој и соработка🇨🇭 )
– Програма за рамномерен регионален развој за 2022 година со индикативно планирани средства за 2023 година на МЛС/БРР.
🎯Целта на форумите е заеднички со партиципативен пристап да се дефинираат и селектираат најрелевантните проектни идеи и да се работи на нивно процесирање до реализација.
🗣✍️Сите идеи и предлози се добредојдени.
➡️За таа цел Ве покануваме со вашите идеи да бидете активен дел од форумите и заедно да работиме на изнаоѓање на решенија за потребите кои што не засегаат сите нас како граѓани и како регион.
✅⌛️Поради почитување на КОВИД-19 протоколите Ве молиме да го потврдите Вашето учество на работилницата најдоцна до петок 11.03.2022 година на следната адреса: info@pelagonijaregion.mk
📆Првата форумска сесија ќе се одржи во Вторник 15.03.2022 со почеток од 11:00 часот во Хотел Милениум Битола

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy