Skip to content

Работен состанок J-CROSS

ДАТУМ

април 10, 2019

Категории

Како дел од активностите на проектот „Заедничка прекугранична соработка за заштита на населението од природни непогоди и катастрофи предизвикани од човечки фактор – Ј-CROSS“ на 4 Април, 2019 година, беше реализиран вториот состанок на партнерите на проектот.

Состанокот се одржа во Хотел „Миленуим Палас“ во Битола и на истиот зедоа учество партнерите: Центар за развој на пелагонискиот плански регион (ЦРППР), Центар за управување со кризи (ЦУК), Универзитет Аристотел од Солун, Регион на Западна Македонија – Кожани и Национална опсерваторија на Атина. На состанокот присуствуваа и претставници на Заедничкиот секретариат на програмата за меѓугранична соработка Interreg – IPA CBC.
Целта на состанокот беше партнерите на Проектот J-CROSS разменат искуства за текот на имплементација на активностите од проектот, како и да информираат за можните предизвици и проблеми при самата имплементација.
После работниот дел на состанокот, присутните имаа можност да ја посетат Браната Стрежево и да се запознаат со карактеристиките на браната и придружните објекти.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy