Skip to content

9-та Седница на СРППР

ДАТУМ

јули 30, 2018

Категории

На 27.07.2018 година во Битола, Советот за развој на Пелагонискиот плански регион ја одржа својата 9-та Седница. На седницата покрај градоначалниците од Пелагонискиот регион присуствуваа и ѓ-га Луиза Винтон постојан претставник на Обединетите Нации во РМ, Г-ѓа Билјана Цветановска Гугоска – Проект менаџер во УНДП и г-дин Рамиз Реџепи – Директор на Бирото за регионален развој на РМ.
Покрај тековните точки на дневен ред беше ставена и точката за грантовата шема на УНДП за поддршка на центрите за развој на планските региони преку која во секој регион ќе се реализира по еден регионален проект кој ќе биде од значење за сите општини. Оваа грантова шема УНДП ја реализира во рамките на проектот за „Унапредување на општинското владеење“, кој што е финансиран од Европска Унија, во соработка со Министерство за локална самоуправа на РМ.
Членовите на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион едногласно одлучија финансиската поддршка од оваа шема да ја искористат за регионално со меѓуопштинска соработка да работат на решение на проблемот со кучиња скитници во сите општини од Пелагонискиот регион. Со ова би се решила алармантната состојба со кучињата скитници на ефикасен и ефективен начин во согласност со законските мерки и одредби.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy