Skip to content

ЦРППР потпиша два Договори за поттикнување на рамномерниот регионален развој

ДАТУМ

април 16, 2018

Категории

На 13.04.2018 година помеѓу Министерството за локална самоуправа на РМ и Центарот за развој на Пелагонискиот регион беа потпишани два Договори за финансирање на конкретни активности за поттикнување на рамномерниот регионален развој.
Согласно потпишаните договори а во рамките на проектот Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој, поддржан од Швајцарската Влада, во текот на 2018 година ЦРППР ќе организира серија од регионални Форуми во заедницата во кои што ќе бидат вклучени жителите од општините во Пелагонискиот регион а на кои преку инклузивен и транспарентен процес, ќе бидат дефинирани регионални приоритети. Со средства обезбедени од Швајцарската Влада дел од тие приоритети ќе биде и реализиран.
Исто така, согласно потпишаните договори, Министерството за локална самоуправа ќе продолжи да ги финансира и поддржува активностите на Бизнис центарот кој функционира во рамките на ЦРППР, пред се, за обезбедување на советодавни услуги за малите и средни претпријатија во регионот.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy