Skip to content

Посета на амбасадорот на ЕУ во ЗОО Битола

ДАТУМ

јануари 26, 2018

Категории

Во рамките на кампањата „ЕУ за тебе“ чија цел е да се подигне свеста и да се информира јавноста за помошта од ЕУ, во Битола Амбасадорот Самуел Жбогар ја посети и Зоолошката градина која беше реновирана во рамките на проектот ЗОО Иноватива чиј носител беше Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион а финансиски беше поддржан од страна на делегацијата на Европска Унија и Министерството за локална самоуправа, во рамките на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција. За време на посетата, г-динот Жбогар се запозна со целта и постигнатите резултати од проектот и имаше можност да ги посети реконструираните живеалишта на мечката, рисот, лавот, тигарот, лисицата, ракунот, мајмуните, изградената фарма за домашни животни, селската куќа и двата реконструирани комплементари објекти – влез и билетара. Исто така, за време на посетата, раководството на Зоо Битола го информираше амбасадорот за континуираното зголемување на бројот на посетители на оваа институија, подобрувањето на соработката со дел од јавните и образовните институции од регионот како и за предизвиците и идните развојни планови.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy