Skip to content

Промоција на Пелагонија како дестинација за активен туризам

ДАТУМ

ноември 7, 2017

Категории

На 02-03 ноември 2017 година во Пелагонискиот регион (Дихово, Пелистер, Мариово) се реализираше дводневна инфо тура “Пелагонија создадена за авантура” наменета за инкаминг тур оператори од Македонија а со цел промоција на регионалните потенцијали за развој на активниот туризам. Инфо турата е дел од проектот “Промоција на Пелагонија како дестинација за активен туризам” кој Центарот за развој на Пелагониски плански регион го реализира со поддршка од Министерство за економија на Република Македонија.
За време на дводневниот настан, учесниците преку планинарска тура се запознаваа со туристичките потенцијали на Баба Планина и Националниот Парк Пелистер, новокреираните туристички производи во овој дел од регионот, неговите потенцијали за развој на руралниот туризам и секако традиционалната македонска кујна. Вториот ден од турата беше посветен на запознавање со Мариовскиот дел од Пелагонија преку реализација на џип сафари низ најзначајните предели на Мариово од географски, културолошки и историски аспект. Покрај промотивните активности за време на настанот презентирани беа и сите проекти кои Центарот за развој на Пелагониски плански регион ги има реализирано за забрзување на развојот на туризмот во Пелагонискиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy