Skip to content

Работилница за подготовка на Регистар на потенцијали за рурален туризам во Пелагонискиот регион

ДАТУМ

октомври 12, 2017

Категории

Во рамките на проектот на Министерството за локална самоуправа “Иновативни решенија за подобар пристап до услуги на локално ниво” кој се спроведува од страна на Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП) а во соработка со Центрите за развој на планските региони во Република Македонија, на 10.10.2017 година, во Битола беше одржана работилница за подготовка на Регистар на потенцијали за рурален туризам во Пелагонискиот регион.

На работилницата присуствуваа претставници од јавниот, невладиниот и туристичкиот бизнис сектор од регионот кои заедно со Националнот Експерт за туризам на УНДП и дел од истражувачкиот тим ја анализираа првата верзија на Регистарот на потенцијали за рурален туризам. Целта на неговата подготовка е да се добие релевантна датабаза на природните и антропогените ресурси со кои располага Пелагонискиот регион, која би била основа за креирање и имплементација на квалитетни туристички политики. Согласно предвидената временска рамка, финалната верзија на Регистарот треба да биде готова до средината на месец ноември 2017 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy