Skip to content

Нов ровокопач за превенција од поплави за Пелагониските општини

ДАТУМ

август 16, 2017

Категории

Јапонската Амбасадорка во Република Македонија г-ѓа Кеико Ханеда денес во Новаци го предаде во употреба новиот багер ровокопач, набавен во рамките на ”Проектот за опремување на Центарот за развој на Пелагониски плански регион со механизација за превенција од поплави во Пелагонискиот регион” поддржан од Владата на Јапонија. Висината на грантот изнесува 70.000 евра а ровокопачот ќе се користи за чистење на речните корита во сите Пелагониски општини. На примопредавањето присутни беа претседателот на Советот за развој на Пелагониски плански регион г-дин Ѓоко Стрезовски, директорката на Центарот за развој на Пелагониски плански регион г-ѓа Емилиа Ѓероска, градоначалникот на општина Новаци г-дин Лазар Котевски и градоначалникот на општина Долнени г-дин Боше Милошевски.
Со набавка на ова специјализирано возило, се придонесува кон обезбедување на услови за локалното население од Пелагонискиот регион да живее и работи во средина со намален ризик од природни непогоди.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy