Skip to content

ИПА фондовите причина за соработка помеѓу БиХ и Пелагонија

ДАТУМ

февруари 15, 2017

Категории

Денес Центарот за развој на Пелагониски плански регион беше домаќин на Амбасадорката на Бoсна и Херцеговина во Р. Македонија, нејзината екселенција г-ѓа Лепа Бабиќ и почесната конзулка на БиХ во РМ г-ѓа Билјана Дамјановска Јанчевска.
Целта на посетата беше воспоставување на соработка и размена на искуства од областа на искористување на средства од ИПА фондовите со фокус на ИПАРД програмата. На посетата се разговараше за искуството на македонските апликанти, процесите на аплицирање и спроведување на проекти од ИПА и ИПАРД програмите. Со оглед на фактот дека Македонија е во понапредна фаза на искористување на овие средства од БиХ, Амбасадорката Бабиќ истакна дека размената на искуства помеѓу Босна и Херцеговина и Пелагонискиот регион ќе биде од голема помош за искористувањето на ИПА фондовите во БиХ. На средбата исто така беше договорена работна посета на претсавници од единиците од локалната самоуправа од БиХ во Пелагонискиот регон.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy