Skip to content

Одржани информативни средби со земјоделци и компании од Пелагониски регион за можностите кои се нудат во новата ИПАРД програма 2014-2020

ДАТУМ

февруари 6, 2017

Категории

На 1-ви и 2-ри февруари 2017 година во Пелагонискиот регион беа организирани 3 информативни средби за можностите кои се нудат преку ИПАРД програмата 2014-2020. На овие настани кои се одржаа во Прилеп, Битола и Могила присуствуваа повеќе од 200 заинтересирани земјоделски стопанства, компании производители и преработувачи како и други субјекти кои сакаат да добијат повеќе информации за аплицирање и добивање на финансиска поддршка преку оваа програма.
На средбите пред присутните беа презентирани мерките кои ќе бидат објавени во првиот повик од новиот програмски период на ИПАРД, информации за кои инвестиции ќе бидат прифатливи, кои се потребни документи и процесот на аплицирање.
Инфо средбите беа организирани од страна на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Агенција за поттикнување на равој на земјоделството и Платежната Агенција (АФПЗРР).

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy