Skip to content

Изградба на универзален простор со придружни содржини за одржување на МФ Пеце Атанасовски во Долени

ДАТУМ

ноември 14, 2016

Категории

По реализацијата на проектот, Пелагонискиот регион ќе добие современ и функционален простор за промоција и заштита на светското културно наследство. Ќе бидат создадени соодветни услови за одржување на меѓународниот фестивал “Пеце Атанасовски” . Ќе се создадат и услови за подобро квалитативно и квантитативно исполнување на целите и функцијата на фестивалот: промоција, заштита и унапредување на светското културно-историското наследство.
Туристичката понуда на регинот ќе биде значително подобрена а туристичката сезона проширена и во пролетниот дел на годината за најмалку еден месец.
Крајните ефекти ќе ги почуствуваат чинителите на туристичкиот сектор од регионот во форма на зголемен обем на работа и остварени приходи.

Поконкретно, следните активности ќе бидат реализирани:
Изградба на централна бина за презентација на сценски настапи,
Изградба на пристапни патеки до, во и околу централниот дел на комплексот наменет за мултинаменски простор со пратечки содржини;
Изградба на партерни содржини на бината и околу неа.
Изградба на дел од амфитеатар наменет за учесници со околу 50 места за седење;
Изградба на дел од амфитеатар наменет за редовна публика со околу 250 места за
седење;
Изградба на дел од амфитеатар наменет за судии, ВИП гости и новинари со околу
50 места за седење;
Холтикултурно уредување на слободните површини околу градбите од првата фаза со затревнување и засадување на украсни дрва;
Обезбедување на градбите со потребните елктрични инсталации и опрема заедно со осветлување на целокупниот простор со
рефлектори и канделабри;

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy