Skip to content

Регулација и партерно уредување на коритото на р.Шемница.

ДАТУМ

октомври 10, 2016

Категории

Денес во општина Могила, Центарот за развој на Пелагониски плански регион одржа прес конференција по повод започнувањето на имплементацијата на проектот: ’’Изведба на втора фаза на регулација и партерно уредување на коритото на р.Шемница, во делот низ населено место Могила’’
Носител на проектот е Центарот за развој на Пелагониски плански регион а истиот финансиски е поддржан од: Програмата за регионален развој на Министерство за локална самоуправа преку Биро за регионален развој на Република Македонија.
Уреденото корито ќе значи намалување односно точкасто елиминирање на можноста од излевање и поплави на Црна Река и нејзините притоки на квалитетно обработливо земјоделско земјиште. Со изградбата на коритото се придонесува кон зголемување на заштитата на животната средина во Пелагонискиот регион и забрзување на неговиот севкупен развој, подобро управување со природните ресурси во регионот и намалување на ризикот од излевања на Црна Река и нејзините притоки и појава на поплави на земјоделско земјиште во регионот.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy