Skip to content

Претставување на програмата WEBSEFF и програмата на АППРМ за поддршка на бизнисите од Пелагонискиот регион

ДАТУМ

септември 29, 2016

Категории

На 28-ми септември 2016 година Бизнис Центарот во рамките на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион организира информативна средба за претставување на финансиски инструменти и фондови за поддршка на бизнисите од Пелагонискиот регион.
На оваа средба беше претставена WEBSEFF програмата под која Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) обезбедува кредитни линии за партнер банки во Западен Балкан кои позајмуваат на бизниси и општини кои сакаат да инвестираат во енергетска ефикасност и мали проекти за обновлива енергија, каде инвестициите можат да добијат грант до 10% од износот на кредитот за инвеститорите од приватниот сектор или 15% за општините.
Исто на средбата се претставија Агенција за поддршка на претприемништвото на РМ каде ја презентираа програмата и проектите за поддршка на приватниот сектор.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy