Skip to content

Презентација на нацрт верзијата на Регионалната стратегија за иновации за Пелагонискиот регион

ДАТУМ

септември 19, 2016

Категории

На 19-ти септември 2016 година во канцелариите на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион се одржа презентација на нацрт верзијата на Регионална стратегија за иновации. Изработката на регионалните стратегии за иновации се спроведува во сите плански региони со поддршка на Министерството за локална самоуправа на РМ и Германското друштво за меѓународна соработка во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен регионален економски развој во Македонија”.
Изработката на регионалната стратегија за иновации има за цел стимулација на иновациите, претприемништвото и подобра искористеност на иновативниот потенцијал на регионите, преку зајакнување на соработката помеѓу истражувачките центри и бизнис заедницата, притоа фокусирајќи се на развојот на МСП, а се изработуваше со вклучување на претставниците од јавниот сектор, приватниот сектор (стопански комори, кластери, бизнис асоцијации, компании итн.) истражувачки и образовни институции и граѓанскиот сектор.
На средбата беше презентирана нацрт верзијата на документот, а фокусот беше ставен на дискусија за стратешките цели, приоритети и мерки за реализација на стратегијата.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy