Skip to content

Јакнење на капацитетите на НВО и ЛАГ

ДАТУМ

септември 14, 2016

Категории

Центарот за развој на Пелагониски плански регион во рамките на Договорот за соработка со Министерството за локална самоуправа на РМ за 2016 година, на 06.09.2016 година одржа работилница на тема: Генерирање на фондови и спроведување на донаторски процедури, наменета за јакнење на капацитетите на невладиниот сектор и локалните акциони групи од Пелагонискиот регион.
За време на работилницата беа дистрибуирани најновите знаења и практики кон граѓанскиот и невладиниот сектор поврзани со ефикасното управување со средства од национални и меѓународни фондови.
На работилницата присутни беа 15 претставници од невладини организации и претставници на локалните акциони групи во Пелагонискиот регион.
Во рамките на оваа работилница презнетирани и дискутирани беа: постоечките фондови за НВО и ЛАГ, донаторските процедури, матрицата на логичка рамка, алатките за мониторинг и евалуација, правилата за финансиско управување со проекти, и пропратните документи на апликацискиот пакет. Учесниците на работилницта преку практични вежби подготвија матрица на логичка рамка според услови дадени во реален повик за поднесување на проекти.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy