Skip to content

Интензивно се работи на реконструкција и адаптација на регионалниот зелен пазар во Битола

ДАТУМ

мај 26, 2016

Категории

Проектот за Реконструкција и адаптација на делови од регионалниот зелен пазар во Битола. Фаза 1 – Изградба на плато и канализација и Фаза 2 – Изградба на 6 павиљони, покривање на простор и електрика чиј носител е Центарот за развој на Пелагониски плански регион во партнерство во ЈП Пазари е во во полн тек.

Реконстуркцијата тече според предвидената работна динамика и работите на терен се одвиваат интензивно. Платото и канализацијата се веќе завршени и интензивно се работи на изведба на  челичната конструкција за 6-те нови павиљони. Истовремено се работи на  поставување на бетонски плочи на платото под павиљоните во вкупна површина 770 м² и поставување на бехатон плочки во вкупна површина од  280м² околу платото.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy