Skip to content

Започна имплементацијата на проектот: “Реконструкција на шеталиште во Демир Хисар”

ДАТУМ

април 26, 2016

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион денес на 26.04.2016 година, одржа прес конференција по повод започнувањето на реализацијата на проектот: “Реконструкција на шеталиште во Демир Хисар”. Со проектот ќе се  подобри безбедноста на пешаците, велосипедистите и сите граѓани на   Општина Демир Хисар.

Ќе се модернизира изгледот на централното подрачје и ќе се унапредат условите за слободно и безбедно движење на граѓаните во овој регион бидејќи се работи за локација која излегува на регионален пат. Поконкретно, следните активности ќе бидат реализирани: Реконструкција на постоечко шеталиште во должина од 1325 м; Поставување на префабрикувани бетонски бехатон плочки во две бои со димензии 30 x 30 x 3.5 cm на површина од 2750 м² и вкупна должина 1325 м; Поставување на ивичњаци  на двете страни по должината на патеката во должина од 2670м; Висинско нивелирање на капаци од постоечка инфраструктура, според нивелета на реконструираната пешачка патека; Висинско нивелирање на постоечки асфалтен тротоар на места на пешачки премин и крстосница; Позицијата вклучува отстранување на постоечки асфалт, нивелирање на подлогата, корекција на постоечки рабници согласно нивелетата на новопроектираната патека.

Носител на проектот e Центарoт за развој на Пелагониски плански регион, кој го реализира истиот во рамките на Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој ( Мерка 322) на Агенцијата за Финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој. Вкупната вредност на проектот изнесува 3.359.412,15 мкд со ддв.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy