Skip to content

Центарот за развој на Пелагонискиот регион започна со реализација на проектот “Адаптација на Дом за деца и млади во село Кравари, општина Битола”

ДАТУМ

март 27, 2016

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион одржа прес конференција со која го означи започнувањето на реализацијата на проектот Адаптација на Дом за деца и млади во село Кравари, општина Битола. Со проектот ќе бидат превземени инфраструктурни активности за адаптација на дел од месната заедница во  Дом за деца и млади во Кравари.

Домот за млади и деца ќе располага со неколку простории за деца и млади, канцеларија, службен влез, кујна со остава, посебни санитарни јазли, тераси за млади и деца. Вкупниот габарит на просторот кој се адаптира изнесува 180м2.
Имплементацијата на проектот ќе овозможи унапредување на условите за живот на децата и младите во руралните средини, унапредување на социјалниот живот во руралните средини и поттикнување на одржливиот рурален развој во Пелагонискиот плански регион.
Вкупната вредност на проектот изнесува 6.562.763 мкд.Проектот е еден од 10-те проекти кои Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ги реализира во рамките на Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година, во рамките на мерката 321.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy