Skip to content

Центарот за развој на Пелагониски плански регион започна со имплементација на проектот: “Уредување и опремување на Дом на Култура- отворена сцена во м.в. Могила

ДАТУМ

март 10, 2016

Категории

Центарот за развој на Пелагониски плански регион започна со имплементација на проектот “Уредување и опремување на Дом на Култура- отворена сцена во м.в. Могила.

Овој проект е еден од 10-те нови проекти кои Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ги реализира во рамките на Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година. Вкупна вредност на проектот изнесува 4.355.604,00 денари (со ДДВ) и се реализира во рамките на мерката 321 на Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој.

Со проектот ќе биде изградена нова отворена сцена во Домот на Културата во Могила и нејзино комплетно опремување со најсовремена опрема и техника.

Поконкретно, следните активности ќе бидат реализирани:

Изградба на бина со партер и два пристапи;  Изградба на објект со комплет електрика и опрема за потребите на сцената; Набавка на опрема за озвучување (микрофони, звучници, кабли, бас бин видео бим, сталаци за звучници, миксета); Набавка на 350 столчиња за публика

Имплементацијата на проектот ќе овозможи зголемување на бројот на посетители на културни настани во руралните средини што ќе го унапреди социјалниот живот во руралните средини и ќе придонесе за поттикнување на одржливиот рурален развој во Пелагонискиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy