Skip to content

Оглас за ангажирање експерти

ДАТУМ

јануари 18, 2016

Категории

ЗА ПРОЕКТОТ “Развиено наследство, вектор на односи и основа за регионален идентитет” кој се спроведува во рамките на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија.

За потребите на горенаведениот проект потребно е ангажирање на еден експерт кој треба да изврши ревизија на состојбата на терен на 4-те планински патеки кон црквите и манастирите на Баба Планина дефинирани од страна на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион. Патеките се дел од Студијата за развој на манастирскиот туризам на Баба Планина и за истите дополнително се испечатени и мапи на англски и македонски јазик.

Патеки:

-Виа Игнациа: Трново  -Магарево – Ротино – Цапари – Маловишта;

-Патека по светите води: Грнчари – Курбиново –Сливница – Брајчино – Љубојно -Долно Дупени;

-Патека: Маловишта – Св.Ана – Сливнички манастир;

-Патека: Брајчино – Големо Езеро – Ниже поле.

Краен резултат од ангажманот ќе биде извршена ревизија на дадените патеки документирана преку изработен Извештај за извршени задачи и утврдени состојби на патеките.

РАБОТНИ ЗАДАЧИ

За успешна реализација на ревизијата на патеките на терен, ангажираниот експерт ќе ги изврши следните работни задачи:

1.Утврдување на состојбата на патеките и евентуални отстапки од трасата опишана во Студијата за развој на манастирскиот туризам на Баба Планина.

2.Утврдување на евентуални одстапувања и оштетувања на поставената сигнализација вдолж патеките.

3.Достапност на патеките во различни временски сезони и проверка и утврдување на времето потребно истите да се поминат во различни временски сезони и услови (време потребно во зима, во лето).

Опис на работни задачи – Превземи

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy