Skip to content

Оглас за ангажирање компанија

ДАТУМ

јануари 17, 2016

Категории

ЗА ПРОЕКТОТ “Развиено наследство, вектор на односи и основа за регионален идентитет” кој се спроведува во рамките на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија.
За потребите на горенаведениот проект потребно е ангажирање на надворешна компанија која ќе изврши ревизија на текстот на Kаталогот на црквите и манастирите на Баба Планина кој е изработен согласно Студијата за развој на манастирски туризам на Баба Планина од страна на Центарот за развој на Пелагониски регион

Ревизијата на текстот треба да биде направена во координација со Договорниот орган врз основа на реализирани теренски посети од страна на ангажираната компанија како и со користење на Извештајот од теренска ревизија на четирите планински патеки кои водат кон црквите и манастирите на Баба Планина кој ЦРППР ќе и го стави на располагање на ангажираната компанија.

Ревизијата на текстот на Каталогот треба да утврди дали од неговото првично составување па заклучно со јануари 2016 година, настанале значителни промени во условите и информациите за црквите и манастирите кои се поместени во Каталогот во смисла на: достапност на истите за домашните и странските туристи, промена на статусот на заштита и значителни промени во нивните културно-историски вредности кои може да имаат влијание врз намалување/зголемување на нивната туристичка вредност.

 

При ревизијата на текстот на Каталогот во предвид треба да бидат земени следните патеки:

– Виа Игнациа: Трново – Магарево – Ротино – Цапари – Маловишта

– Патека по светите води: Грнчари – Курбиново – Сливница – Брајчино – Љубојно – Долно Дупени

– Патека: Маловишта – Св. Ана – Сливнички манастир

– Патека: Брајчино – Големо Езеро – Ниже поле

Краен резултат од ангажманот ќе бидат ревидиран текст на Каталогот со цркви и манастири на Баба Планина и Извештај за измените од првичниот текст на Каталогот.

Опис на работни задачи – Превземи

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy