Skip to content

ЦРППР успешно го реализира процесот за изработка на Програмата за работа на Интегрираната мрежа регионален развој за 2015-2017 година

ДАТУМ

декември 30, 2015

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот: “Интегрирана мрежа за регионален развој во Пелагонискиот регион”  успешно го заврши процесот на подготовка на Програмата  за работа на ИМРР за 2015-2017 година и Акциониот план за 2015-2016 година. Во рамките на овој процес беа одржани 3 работилници, на која членките на ИМРР дефинираа мерки и активности кои ќе се реализираат во наредниот програмски период.

 

Програма за работа на ИМРР за 2015-2017 година и Акциониот план за 2015-2016 година ќе бидат усвоени во текот на месец октомври и ќе бидат достапни на веб страната на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион.Целта на проектот за воспоставување на ИМРР е унапредување на постоечката соработка помеѓу чинителите за регионален развој од сите сектори во Пелагонија ( бизнис, јавен и невладин). Проектот е технички и финансиски помогнат од страна на МЛС и Програмата за развој на Обединетите Нации- УНДП.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy