Skip to content

ЦРППР започна со изработка на Програмата за работа на Интегрираната мрежа регионален развој за 2015-2017 година

ДАТУМ

декември 30, 2015

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот: “Интегрирана мрежа за регионален развој во Пелагонискиот регион”  започна со реализацијата  на работилниците на кои ќе биде подготвена Програмата  за работа на ИМРР за 2015-2017 година и Акциониот план за 2015-2016 година.

 

Од оваа Програма ќе произлезат мерки и активности кои ќе придонесат за подобрување на севкупниот економски развој во Пелагонискиот регион. Членки на ИМРР се претставници од 9-те локални самоуправи, како и претставници на јавниот, невладиниот и приватниот сектор од  Пелагонискиот регион. Основната цел на проектот за воспоставување на ИМРР е унапредување на постоечката соработка помеѓу чинителите за регионален развој од сите сектори во Пелагонија ( бизнис, јавен и невладин). Проектот е технички и финансиски помогнат од страна на МЛС и Програмата за развој на Обединетите Нации- УНДП.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy