Skip to content

Информативна средба во Ресен за искористување на финанските инструменти наменети за бизнис секторот

ДАТУМ

декември 29, 2015

Категории

Центар за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот “Проширување на функциите на центрите за развој на планските региони во насока на спроведување на активности/услуги за поддршка на приватниот сектор” , финансиски поддржан од Министерството за локална самоуправа, на 29-ти декември 2015 година, во Ресен, организира информативна средба за презентирање на финансиските инструменти кои се наменети за приватниот сектор од Ресен.

 

Целта на оваа средба беше да се престават можностите за финансирање на бизнисите преку користење на финансиските средства од инструментите, Хоризонт 2020, Косме, СМЕ Инструментот, ИПА Програма за прекугранична соработка.

На средбата беше презентирано и портфолиото на услуги на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, достапно за приватниот, јавниот и граѓанскиот сектор. Во таа насока ЦРППР е подготвен да дава услуги за општо информирање преку постоечките веб портали и директни средби со заинтересираните страни за различните можности за финансирање, поддршка за подготовка на предлог проекти до национални и меѓународни фондови, услуги за спроведување на обуки, изработка на анализи, организирање на кампањи и промотивни настани и др.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy