Skip to content

Информативна средба во Ресен за искористување на финанските инструменти наменети за агро-бизнис секторот

ДАТУМ

декември 28, 2015

Категории

Центар за развој на Пелагонискиот плански регион во рамките на проектот “Интегрирана мрежа за регионален развој” , технички и финансиски поддржан од страна УНДП и Министерството за локална самоуправа, на 29 декември 2015 година, во Ресен, одржа информативна средба за презентирање на финансиските инструменти кои се наменети за агро-бизнис секторот.

 

Целта на оваа средба беше да се престават можностите за финансирање на бизнисите преку користење на финансиските средства од инструментите, Хоризонт 2020, Косме, СМЕ Инструментот, ИПА Програма за прекугранична соработка.

На средбата беше презентирано и портфолиото на услуги на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, достапно за приватниот и граѓанскиот сектор.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy