Skip to content

СРППР донесе одлука за аплицирање на 6 нови регионални проекти за 2016 година

ДАТУМ

декември 15, 2015

Категории

На 15.12.2015 година во просториите на Центарот за развој на Пелагониски плански регион во Битола  се одржа 13-та седница на Советот за развој на Пелагониски плански регион. На седницата, меѓудругото, СРППР донесе одлука за утврдување на приоритетни проекти кои ќе се поднесат во рамките на Програмата за регионален развој на РМ во 2016 година.

 

Согласно одлуката на СРППР, приоритетните проекти за развој на регионот во 2016 ќе опфатат подобрување на регионална конкурентност, изградба на патна инфраструктура,  заштита на животната средина, подобрување на туристичката понуда на регионот како и  изградба на инфраструктура за трговија со земјоделски производи. Вкупната вредност на подготвените приоритетни проекти изнесува приближно 27.000.000 мкд.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy