Skip to content

Центарот за развој на Пелагониски плански регион започна со имплементација на проектот: Уредување на излетничко место “Сапунџица“ , во с.Ниже Поле, Битола

ДАТУМ

декември 3, 2015

Категории

Центарот за развој на Пелагониски плански регион започна со имплементација на проектот: Уредување на излетничко место “Сапунџица“ , во с.Ниже Поле, Битола. Овој проект е еден од 10-те нови проекти кои Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ги реализира во рамките на Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година.

Со проектот за уредување на излетничкото место Сапунчица во атарот на с. Ниже Поле, се овозможува осветлување на скијачкиот центар Ниже Поле со што се овозможуваат услови за ноќно скијање, темелна реконструкција и комплетно реновирање со нова опрема на објектот Бачило и уредување и дополнување на дворниот простор со урбана опрема.

Проектот е од регионално значење за жителите од Пелагонискиот регион.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy