Skip to content

Регионални денови на културата во Пелагонија – Општина Кривогаштани

ДАТУМ

октомври 28, 2015

Категории

На 29.10.2015 во општинската сала на ОпштинаКривогаштани,  дечиња од целата општина Кривогаштани имаа можност да ја проследат претставата “Вреќа полна желби” на детскиот театар Бабец од Битола.  Детската публика од Општина Кривогаштани преку овој настан имаше можност да проследи дел од култураната понуда за деца од нашиот регион.

Регионалните денови на културата се реализриаат во рамките на проектот: Развиено наследство, вектор на односи и основа за регионален идентитет” кој се имплементира во рамките на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија.

Регионалните денови на културата продолжуваат   во Битола со изложбата ”Lire en fete – читај и забавувај се” на Француската Алијанса на 29.10.2015 a Манифестацијата ќе заврши со настап на КУД Илинден и КУД Новаци во Новаци на 30.10.2015.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy