Skip to content

Регионални денови на културата во Пелагонија 2015 – Општина Демир Хисар

ДАТУМ

октомври 21, 2015

Категории

На 21.10.2015 во Домот на културата во Општина Демир Хисар, повеќе од 250 дечиња од сите населени места на Општина Демир Хисар имаа можност да ја проследат претставата “Вреќа полна желби” на детскиот театар Бабец од Битола. За време на претставата преку интерактивен пристап, забавувајќи се и пеејќи детската публика од Општина Демир Хисар имаше можност да проследи дел од култураната понуда за деца од нашиот регион.

Регионалните денови на културата се реализриаат во рамките на проектот: Развиено наследство, вектор на односи и основа за регионален идентитет” кој се имплементира во рамките на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија.

Регионалните денови на културата продолжуваат во понеделник на 28.10.2015 во Општините Долнени и Крушево, со детска претстава на детскиот театар Бабец за дечињата од Општина Долнени и Станд ап комедија за крушевската публика.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy