Skip to content

Регионални денови на културата во Пелагонија 2015 – Општина Могила

ДАТУМ

октомври 19, 2015

Категории

Регионалните денови на културата во Општина Могила. Денес  во општинската сала повеќе од 200 дечиња од сите населени места на Општина Могила имаа можност да ја проследат претставата “Вреќа полна желби” на детскиот театар Бабец од Битола. За време на претставата преку интерактивен пристап, забавувајќи се и пеејќи детската публика од Општина Могила имаше можност да проследи дел од култураната понуда за деца од нашиот регион.

Регионалните денови на културата се реализриаат во рамките на проектот: Развиено наследство, вектор на односи и основа за регионален идентитет” кој се имплементира во рамките на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија.

Регионалните денови на културата продолжуваат во Ресен на 20.10.2015, Вторник во 19:00 часот во Кино салата со претставата Катастрофа на Интимен театар, додека пак во среда на 21.10.2015 во 10:30 часот, претставата Вреќа полна желби ќе биде изведена  пред детската публика од Демир Хисар.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy