Skip to content

Регионални денови на културата во Прилеп

ДАТУМ

октомври 16, 2015

Категории

На 16.10.2015 во Кинот Мис Стон во Прилеп со перформансот Sur Le Vif на театарската асоцијација Лолита Еспин Анадон од Долна Нормандија, третите по ред Регионални денови на културата во Пелагонија беа отворени за прилепската публика. Публика присуствуваше на едно часовен перформанс  на модерен танц и израз преку движење и имаше можност да се запознае со еден вид на уметнички израз кој е многу популарен во модерната француска уметност.

На обострано задоволство за љубителите на француската култура и францускиот јазик од Прилеп, по завршувањето на перформансот публиката имаше можност за интеракција со изведувачите на француски јазик.

Регионалните денови на културата се реализриаат во рамките на проектот : Развиено наследство, вектор на односи и основа за регионален идентитет” кој се имплементира во рамките на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија.

 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy