Skip to content

Промовирани резултатите на грантовата шема за поддршка на трети страни

ДАТУМ

октомври 14, 2015

Категории

На 14 октомври во Скопје во присуство на Заменик Премиерот за економски прашања на РМ, г-дин Владимир Пешевски, Министерот за локална самоуправа на РМ г-дин Лирим Шабани, претставници на Делегацијата на ЕУ во РМ  и Германското друштво за интернационалната соработка (ГИЗ), Градоначалници и Раководители на Центрите за регионален развој во РМ, беа промовирани резултатите од Грантовата шема за поддршка на трети страни.

Во рамките на оваа Грантова шема со вкупно 300.000 евра во сите 8 региони беа поддржани вкупно 10 проекти од кои 8 имаа регионален карактер а два беа меѓурегионални. Вкупната вредност на подготвените проекти изнесува околу 38 милиони евра. Проектите поддржани во рамките на шемата беа од областа на туризмот и животната средина.

За време на настанот, ЦРППР ги претстави проектните резултати изработени во рамките на шемата, односно Студијата за развој на Пелагонискиот регион, визуелниот идентитет на Пелагонија како дестинација за авантуристички туризам и научените лекции од студиското патување во регионот Венето, Италија.

Исто така, настанот беше искористен и за разгледување и дискусија околу можните извори на финансирање на подготвените инвестициско технички решенија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy