Skip to content

Дефиниран визуелниот идентитет на Пелагонија како дестинација за авантуристички туризам

ДАТУМ

јули 9, 2015

Категории

Во рамките на проектот “Студија за развој на Пелагонија како дестинација за авантуристички туризам” Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион одржа работилница чија цел беше да се дефинира визуелниот идентитет на Пелагонискиот регион како дестинација за авантуристички туризам.

На работилницата во присуство на релевантни чинители од јавниот, приватниот и невладиниот сектор од Пелагониските општини беше претставена целта на дефинирањето на визуелниот идентитет на една дестинација и беше утврден визуелниот идентитет на Пелагонија како дестинација за авантуристички туризам.  За првпат 9те општини од Пелагонија, преку Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ќе изработат заедничка туристичка авантуристичка понуда и истата заеднички и унифицирано ќе ја промовираат. Пелагонија располага со огромен потенција за развој на авантуристички туризам и со овој проект ќе се придонеси кон негово искористување за унапредување на економскиот развој.

Проектот се реализира  во рамките на Програмата за регионален економски развој на ГИЗ РЕД со поддршка на Делегацијата на ЕУ во РМ.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy