Skip to content

Проширени функциите на Центрот за развој на Пелагонискиот плански регион во насока на спроведување на активности/услуги за поддршка на приватниот сектор

ДАТУМ

јули 5, 2015

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион потпиша Договор со Министерството за локална самоупава на РМ за реализација на нов проект „Проширување на функциите на Центрите за развој на планските региони во насока на спроведување на активности/услуги за поддршка на приватниот сектор“.

Главна цел на проектот е зголемување на конкуретноста на Пелагонискиот регион преку поддршка на претприемништвото односно малите и средните претпријатија.Во рамките на овој проект  ќе биде изработен и ставен во функција интерактивен веб портал за инвестирање во регионот, ќе биде изработен и публикуван Водич за инвестиции во Пелагонискиот плански регион, ќе биде надградена и ажурирана регионалната база на податоци за институции и фирми кои нудат услуги за развој на приватниот сектор а за непосредно информирање на секторот на МСП организирани ќе бидат информативни средби и промотивни настани низ целиот Пелагониски регион.Проектот е подготвен во согласност со  Програмата за развој на Пелагонискиот плански регион 2015-2019 во која беше утврдена потребата од активности за поттикнување и отворање на нови бизниси, поддршка на постоечките бизниси, подобрување на капацитетите на човечките ресурси и нивно усогласување со потребите на пазарот на трудот.Проектот е поддржан во рамките на Програмата за институционална поддршка на потенцијалните инвеститори во планските региони во Република Македонија на Министерството за локална самоуправа на РМ.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy