Skip to content

Вмрежување на ЛАГ-овите од Пелагонискиот регион со ЛАГ-ови од Република Чешка

ДАТУМ

јули 3, 2015

Категории

На 3-ти јули 2015 година на покана на организаторите на ЛЕАДЕР фест настанот кој се одржа во Делчево, присуствуваа претставници од трите  Локални Акциони Групи: ЛАГ ПеЛАГонија, ЛАГ Агро Лидер, ЛАГ Преспа и претставници од Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион.

На овој настан  како специјални гости беа поканети претставници од 6 ЛАГ-ови од Република Чешка со цел да воспостават контакт со ЛАГ-овите во Република Македонија со план  сите ЛАГ-ови и ЛАГ иницијативи од Македонија да се вмрежат со ЛАГ од Чешка и заеднички да спроведуваат проекти.

На настанот претставниците од ЛАГ-овите од Пелагонија ги претставија своите организации и регионот со промотивни материјали изработени во рамките на ПеЛАГонија ЛЕАДЕР проектот кој се спроведува од страна на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион.  Во рамките на ЛЕАДЕР фест се одржаа и неколку работилници за анализа на ситуацијата за спроведување на ЛЕАДЕР пристапот во Македонија и размена на искуства со претставниците од ЛАГ-овите од Чешка.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy