Skip to content

Одржана 10-тата седница на СРППР

ДАТУМ

мај 26, 2015

Категории

На 26.05.2015 година во просториите на општина Битола се одржа 10-тата седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион.Согласно дневниот ред членовите на Советот за развој разговараа за проектите кои веќе се одобрени а ќе се реализираат со поддршка на Бирото за регионален развој, проектите кои ќе се аплицираат на веќе објавениот јавен Повик од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година.

Истотака на оваа седница една од точките на дневен ред беше избор на Претседател на Советот за развој на Пелагониски плански регион. За новпретседател на Советот за развој на Пелагониски плански регион беше избран ЃокоСтрезовски, градоначалник на општина Ресен со мандат од 2 години. Претседателот на Советот за развој на Пелагониски плански регион беше избран едногласно од страна на сите градоначалници на Пелагонискиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy