Skip to content

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и Стопанска комора на Македонија

ДАТУМ

март 23, 2015

Категории

На 23.03.2015 година во Битола, Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион претставуван од Раководителот г-ѓа Емилиа Ѓероска и Стопанска комора на Република Македонија претставувана од г-дин Мирко Велковски Председател на Регионалната стопанска комора во Битола и г-дин Симон Наумоски, Председател на регионалната стопанска комора во Прилеп потпишаа Меморандум за соработка.

Во согласност со статутот, визијата и мисијата на Стопанската комора на Македонија, односно Регионалните комори со седишта во Битола и Прилеп, Програмата за развој на Пелагонискиот плански регион и задачите и активностите на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион, а со цел придонес кон реализација на заедничките стратешки цели, Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион и Стопанската комора на Македонија, ќе отпочнат заедничка соработка. Заедничката соработка ќе биде во насока на градење на регионално партнерство, мобилизација на потенцијалните ресурси и имплементација на заеднички активности и проекти за решавање на постоечките и идните предизвици во регионот. Фокусот на соработката ќе биде ставен пред се на унапредување на економскиот развој на Пелагонискиот регион преку координација на активностите на страните потписнички на Меморандумот, усогласување на развојните стратешки приоритети и изнаоѓање на заеднички решенија за постоечките предизвици.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy