Skip to content

Големо отворање на реконструираните живеалишта во Зоолошката градина Битола во рамките на проектот “ЗОО Иноватива”

ДАТУМ

декември 6, 2014

Категории

Во саботата на 06.12.2014 во Зоолошката градина Битола се случи големо отворање на  реконструираните живеалишта во ЗОО Битола На овој настан промовирани беа реконструираните живеалишта за животните: мечка, рис, лав, тигар, лисица, ракун, мајмуни, фарма за домашни животни, како и 2-та комплементари објекти- влезот и билетарата во Зоолошката градина Битола.

Реконструкцијата на живеалиштата во Зоолошката градина Битола се одвиваше во рамките на проектот “ Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија/ Лерин – ЗОО Иноватива”, чиј носител беше Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион а финансиски беше поддржан од страна на делегацијата на Европска Унија и Министерството за локална самоуправа, во рамките на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција.Во официјалниот дел на Промотивниот настан поздравни обраќања имаа: г-дин Робин Лидл (Министер Советник – Делегација на Европската Унија), Заменикот Министер за локална самоуправа, г-дин Љупчо Пренџов, д-р Владимир Талески, градоначалник на општина Битола, и директорката на Центарот за развој на Пелагонискиот регион, г-ѓа Емилиа Ѓероска.Во забавниот дел од Промотивниот настан учествуваа музичките звезди Ламбе Алабаковски со детскиот хор Звончиња, Паркети, Бојан Стојоков, детските звезди од музичкиот фестивал Тра- ла- ла , детската транцова група Степ Ап. Промотивниот настан беше збогатен со анимациски содржини наменети за најмладата попоулација, а доделени беа и голем број на награди и промотивни материјали за сите посетители на настанот.Центарот за развој на Пелагонискиот регион го реализира овој проект во партнерство со општина Битола, Зоолошката Градина во Битола, општината Лерин и Регионалната развојна Агенција од Лерин, Република Грција.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy