Skip to content

Центрите за развој на планските региони на Промотивна конференција во организација на ГИЗ РЕД

ДАТУМ

декември 2, 2014

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион на 02.12.2014 во Александар Палас во Скопје учевствуваше на промотивната конференција во организација на ГИЗ РЕД. Целта на овој настан беше да се презентираат достигнувањата на ГИЗ РЕД програмата и идните активности на оваа програма во унапредувањето на Регионалниот развој во Р. Македонија, како и промоција на ПБГ Инструментот на ГИЗ РЕД.

Истовремемено на настанот беше организиран и промотивен експо дел во кој Центрите за развој на планските региони имаа можност да ги претстават своите проекти, активности и достигнувања како и идни планови и проекти со нивни можни извори на финансирање.На промотивната конференција свое обраќање имаше Министерот за локална самоуправа г-дин Лирим Шабани кој во  своето обраќање пред присутните се задржа особено на активностите на Министерството за локална самоуправа а кои се однесуваат за рамномерниот регионален развој, на проектите реализирани во изминатиот период и на одржливоста на Центрите за развој на планските региони.На присутните исто така им се обратија Заменик претседателот на Владата на Република Македонија г-дин Владимир Пешевски, Германската Амбасадорка г-ѓа Алтаузер, претставничка на Швајцарската Амбасада г-ѓа Штокер и директорот на ГИЗ г-дин Форбс.Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион представуван од г-ѓа Емилиа Ѓероска, пред Министерот за локална самоуправа г-динот Шабани и присутните ги презентираше проектите од ПБГ  грантовата шема за 2014 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy