Skip to content

Јавна Презентација на предлог програмата за развој на Пелагонискиот плански регион 2015 – 2019

ДАТУМ

ноември 28, 2014

Категории

На 28.11.2014 година во Хотел Милениум Битола, беше презентирана предлог Програмата за развој на Пелагонискиот плански регион 2015 – 2019.На настанот присустни беа повеќе од 100 претставници на локалните самоуправи во Пелагонискиот регион, јавниот, бизнис и невладиниот сектор.

На изработената предлог Програма за развој на Пелагонискиот плански регион и претходеа 6 работилници, кои беа одржани во период од два месеци и на истите учевство зедоа претставниците на локалните самоуправи од Пелагонискиот регион, јавниот сектор, бизнис и невладиниот сектор.На презентацијата поздравни обраќања имаа Заменик Министерот за Локална самоуправа г-дин Љупчо Пренџов, Градоначалникот на Општина Битола д-р Владимир Талески, Раководителката на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион г-ѓа Емилиа Ѓероска, Регионалниот координатор на ГИЗ РЕД за Пелагонискиот регион г-ѓа Аница Палацо како и претставник од Европската Комисија г-ѓа Мојца Криспер Фигуероа.
За време на презентацијата учесниците  имаа можност да ги искажат своите забелешки и мислења преку заедничка дискусија.
Програмата за развој на Пелагонискиот плански регион се очекува да биде усвоена во текот на наредните месеци.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy