Skip to content

Презентирана играта Happy ZOO Game во Основнто училиште Блаже Конески од Прилеп во рамките на Проектот Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија – Лерин – З

ДАТУМ

ноември 4, 2014

Категории

Продолжува презентацијата на едукатвната игра Happy ZOO Game во рамките на проектот Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија – Лерин – ЗОО Иноватива. На 04.11 2014 Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион ја презентираше Happy ZOO Game пред учениците на Основното учичиште Блаже Конески од Прилеп,

која најмладите може да ја играат на Facebook апликацијата и на своите андроид паметни телефони. Презентацијата на  играта е  дел од серијалот на презентации на оваа едукативно забавна алатка заедно со презентацијата на едукативната боенка за најмладите која освен промотивен има и едукативен карактер. Дечињата при боењето ќе можат да се запознаат со главните карактеристики на животните од ЗОО Битола а кои се опфатени во боенката со слика и текстуален опис на македонски и англиски јазик. Дополнително на оваа презентација, презентирани и доделени беа и обележувачи на книги со логото на проектот ЗОО Иноватива и линковите кои водат до играта и мобилната апликација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy