Skip to content

Одржана обука за Управување со проектен циклус во рамките на ПеЛАГонија ЛЕАДЕР проектот

ДАТУМ

октомври 2, 2014

Категории

Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион од 02.10.2014 до 04.10.2014 година во хотел Молика во Битола организираше обука за Управување со проектен циклус во рамките на ПеЛАГонија ЛЕАДЕР проектот, финансиски подржан од УСАИД Македонија, на која учество зедоа 24 членови од Локалните Акциони Групи Пелагонија, Преспа и Агро Лидер.

На обуката им беа презентирани сите фази во делот на анализа, подготовка, имплементација, мониторинг и евалуација на проекти. Членовите на ЛАГ-овите на обуката континуирано го работеа целиот процес на изработка на проектна апликација со што се добија три готови предлог проекти. На крајот од обуката учесниците на ЛАГ-овите ги презентираа своите предлог проекти и ја искажаа својата благодарност за целокупната организација на обуката за Управување со проектен циклус.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy