Skip to content

Забавно музичка порграма за најмладите од Општините Кривогаштани и Долнени во рамките на Регионалните денови на Културата во Пелагонискиот регион

ДАТУМ

септември 29, 2014

Категории

На 29 септември 2014 година во општинската сала на општина Кривогаштани се одржа настан наменет за најмладите на кој истите имаа можност да се забавуваат со програмата на драмската секција на Основното училиште Даме Груев од Битола преку изведба на претставата Чорбаџи Теодос и музичкиот настап на дечињата од Интернационалниот детски музички фестивал Тра ла ла.

Регионалните денови на културата во Пелагониски плански регион во Општина Долнени се одржаа на 30.09.2014 година во општинската сала со програма за најмладите од Општина Долнени. Програмата  се состоеше исто така од драмата Чорбаџи Теодос во изведба на драмската секција од Основното училиште Даме Груев од Битола и музички настап на дечињата од Интернационалниот детски музички фестивал  Тра ла ла. На овој начин културните манифестиции во рамките на Регионалните  денови на културата во Пелагонија овозможија дечињата од двете општини да се дел од културно забавниот живот на најмалдите во нашиот регион.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy