Skip to content

Изложби на ЗУР Македонски ракотворби и Здружението на жени Цвет од Крушево во рамките на Регионалните денови на Културата во Пелагонија

ДАТУМ

септември 23, 2014

Категории

Во рамките на регионалните денови на Културата во Пелагонија се одржаа изложби на ракотворби на ракотворците од здруженијата ЗУР Македонски ракотвроби од Битола и Здружението на жени ЦВЕТ од Крушево.На 23.09.2014 во Центарот за Култура Марко Цепенков во Прилеп се одржа изложба на ЗУР Македонски ракотворби од Битола.

Ракотворците од ова здружение имаа можност своите ракотврби да ги претстават пред граѓаните на Општина Прилеп а воедно и да го одбележат десеттиот роденден од своето постоење. Додека пак граѓаните на Битола имаа можност да ги видат ракотворбите во изработка на жените од Здружението на жени ЦВЕТ од Крушево кои со своја изложба се претставија на 26.09.2014 година во Центарот за Култура Битола.На изложбата на  здружението на жени ЦВЕТ од Крушево гости им беа колегите членови на Здружението ЗУР Македонски ракотворби од Битола. На овој начин ракотворството  како вид на културен израз се доближи до граѓаните на Пелагонија а воедно и се разменија искуства, контакти и се воспостави основа за понатамошна соработка.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy