Skip to content

Проекција на филмот “Орладно” во Прилеп и Битола како дел од програмата на регионалните денови на културата во Пелагонискиот регион

ДАТУМ

септември 21, 2014

Категории

На 22 и 23 септември во Битола и Прилеп беше проектиран филмот “Орландо”, како дел од програмата на регионалните денови на културата во Пелагонискиот регион. Филмот беше прикажан во Малата сала во Домот на Културата во Битола на 22 Септември, каде што и официјално беа отворени регионалните денови на културата, додека на 23 Септември беше прикажан во кино салата на Домот на Културата во Прилеп.

После проекцијата на филмот присутната публика имаше можност да дискутира со Проф. Д-р Сенка Атанасова на тема феминизам, каде во двата градови се покажа како доста интересен пристап, воведен во проекцијата на одреден филм. Продукцијата од Битола Контра Кадар во изминатите неколку години организира проекција на филмови, со последователна дискусија поврзана со темата на филмот со релевантни гости. Проекцијата на филмот е финансирана од Програмата за Децентрализирана соработка помеѓу регионот Долна Нормандија Франција и Република Македонија како дел од проектот “Културата во улога на територијален развој и социјална кохезија” воден од Локомотива Скопје, во соработка со ЦРППР и мешаниот синдикат на областа на заливот Мон Сен Мишел.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy